Uvjeti korištenja stranice uzgajivačnice Tatsuya Kensha

Na korištenje web stranice u vlasništvu Tatsuya Kensha: japanska-akita.com , tatsuyakensha.com, akita.hr i svih njihovih dijelova primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja.

Nakladnik stranice je Tatsuya Kensha, Majdekova 193, 10310 Ivanić Gard, koja ovim uvjetima utvrđuje prava i obveze nakladnika i korisnika stranice prilikom korištenja istih.

Korištenjem i/ili registracijom na stranicu, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem stranice ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

Stranica

Niti jedan dio stranice ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha posjetiteljima u dobroj namjeri osiguravaju korištenje sadržaja stranice. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti stranicu uzgajivačnice Tatsuya Kensha ako ne krše uvjete korištenja, osim u slučajevima kada je jasnim isticanjem cijene navedeno da se korištenje pojedinih sadržaja naplaćuje.

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha sastoje se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice.

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha sadržaje objavljuju u dobroj namjeri. Sve sadržaje Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha koristite na vlastitu odgovornost i stranicu uzgajivačnice Tatsuya Kensha ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem. Uzgajivačnica Tatsuya Kensha posebice ne jamči:

 • točnost, potpunost i istinitost sadržaja objavljenih na stranicama uzgajivačnice Tatsuya Kensha
 • točnost, potpunost i istinitost sadržaja koji korisnici unesu na stranice uzgajivačnice Tatsuya Kensha
 • da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku
 • da će treća strana legalno koristiti stranice uzgajivačnice Tatsuya Kensha cijelo vrijeme

Autorska prava

Tatsuya Kensha polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, registrirane žigove i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava uzgajivačnica Tatsuya Kensha i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na stranicama uzgajivačnice Tatsuya Kensha postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na stranicama uzgajivačnice Tatsuya Kensha zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu uzgajivačnice Tatsuya Kensha.

Postavljanjem bilo kakvih Materijala (uključivo tekstova, datoteka, slika, fotografija, video klipova, zvukova, glazbenih djela, drugih autorskih dijela ili bilo kakvih drugih materijala na stranici), korisnik zadržava autorska prava na Materijalima te zadržava pravo da koristi Materijale na način na koji to želi. Postavljanjem Materijala na stranicu, stranica ne stječe autorska prava na njima, već postavljanjem Materijala na stranicu, dajete stranici ograničeno pravo korištenja, prerade, javnog izvođenja, objave, reprodukcije i distribucije Materijala. Tatsuya Kensha ovime ne stječe pravo da prodaje ili distribuira Materijal izvan stranice. Dozvola koju dajete je ograničena i oslobođena bilo kakve naknade. Ovdje opisano pravo će prestati u trenutku kada uklonite Materijal sa stranice. Korisnik postavljanjem Materijala potvrđuje i jamči da (1) je nositelj prava intelektualnog vlasništva na Materijalu; (2) da postavljanje Materijala na stranicu ne vrijeđa ugovorna, autorska ili druga prava intelektualnog vlasništva ili bilo koja druga prava trećih osoba; (3) će podmiriti bilo kakvu štetu ili naknadu, a koji bi mogli proizaći s osnova kršenja ovdje navedenih prava trećih.

Sadržaji objavljeni na stranicama uzgajivačnice Tatsuya Kensha mogu se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava te uz poštivanje svakog na sadržaju navedenog ograničenja prava.

Ako korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti uzgajivačnicu Tatsuya Kensha koristeći e-mail adresu davor.ivic@windowslive.com. Kršenje autorskih prava na sadržajima može rezultirati ukidanjem korisničkog računa i/ili prava pristupa na stranicu.

Linkovi na vanjske stranice

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Stranica Tatsuya Kenshae linkove objavljuju u dobroj namjeri i ne mogu se smatrati odgovornim za sadržaje izvan stranice. Sadržaj izvan stranice koristite na vlastitu odgovornost.

Komunikacijski servisi i komentiranje članaka

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha omogućuju posjetiteljima komentiranje sadržaja (članaka).

Korištenjem komunikacijskih servisa obvezujete se da ćete slati i primati materijale koji su zakoniti, na kojima ne postoje prava trećih osoba koje priječe objavu i odgovarajući pojedinom servisu.

Obveze korisnika pri korištenju stranice uzgajivačnice Tatsuya Kensha

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha ni na koji način ne odgovaraju za sadržaje koje posjetitelji ostavljaju na stranicama. Posjetitelji preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima). Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha ima pravo takve informacije te foto, video i audio sadržaje objaviti na portalu bez naknade posjetitelju portala. Ako se utvrdi da je sadržaj koji su posjetitelji dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s stranice.

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha neće ni na koji način biti odgovorna za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja usluga bilo koje stranice uzgajivačnice Tatsuya Kensha.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga stranice uzgajivačnice Tatsuya Kensha, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
 • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje,
 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajuće navode ili tvrdnje,
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha zadržava pravo ukloniti sadržaj koji procjene nepodobnim ili protivnim ovim Uvjetima korištenja ili propisima.

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha nema obavezu pratiti komunikacijske servise, ali u svakom slučaju zadržava pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja i korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja stranice uzgajivačnice Tatsuya Kensha.

Poruke portala i sponzora

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha registriranim će korisnicima povremeno slati obavijesti u obliku tzv. newslettera, uz njihovu prethodnu suglasnost.

U slučaju da korisnik naknadno utvrdi da ne želi primati takve poruke, odustaje od dane suglasnosti za obradu osobnih podataka u svrhe newslettera ili želi biti obaviješten o osobnim podacima koji su o njemu prikupljeni, može se obratiti na mail adresu davor.ivic@windowslive.com ili dozvolu za korištenje njegove e-mail adrese u svrhu primanja newslettera može uskratiti klikom na odjavu sa primanja obavijesti unutar zaprimljenog newslettera.

Promjene pravila

Stranica uzgajivačnice Tatsuya Kensha zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja stranice. Svaka promjena bit će objavljena na adresi japanska-akita.com. O važnim promjenama i dopunama stranice uzgajivačnice Tatsuya Kensha mogu obavijestiti korisnike i/ili objavljivanjem na portal i/ili putem e-maila. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na stranici uzgajivačnice Tatsuya Kensha smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od 23.01.2021. godine